L'alcalde assisteix a una trobada contra el TTIP


L’alcalde, Carles Escolà, participa a la trobada que es fa avui i demà a Barcelona. Estan convidades ciutats i govern locals, entitats, organitzacions i ciutadans per ampliar l’aliança de municipis contra el Tractat transatlàntic de lliure comerç (TTIP per les seves sigles en anglès) i articular una campanya activa a escala catalana, espanyola i europea.
Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola

Assisteixen a la trobada, coorganitzada amb la plataforma Catalunya no al TTIP, representants de prop de 40 ciutats d’Espanya, França, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, Àustria, Grècia, Bèlgica i Bulgària, que debatran sobre les conseqüències previsibles de l’aplicació del Tractat transatlàntic de lliure comerç en les competències i ecosistemes econòmics i socials de municipis i comunitats autònomes arreu de l’Estat espanyol. Avui els representants electes organitzen taules rodones i debats al voltant dels efectes d’aquest tractat i de les possibilitats d’actuació des del món local, i publicaran la Declaració de Barcelona, que recollirà els arguments de les ciutats i regions que s’adhereixen a aquesta campanya contra el TTIP per denunciar aquest tractat bilateral.

Demà els treballs s’articularan en sessions de treball al voltant de l’estratègia a seguir per fer pressió des de les ciutats i regions a Europa contra el tractat, per demanar més informació i per incidir en els termes perquè les realitats locals es tinguin en compte i es respectin els estàndards europeus.

Cerdanyola es va declarar al ple de juliol de 2015 com a municipi insubmís i oposat al TTIP, defensant els serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social, en cas que s'aprovi el Tractat. 

El TTIP es troba actualment en negociació entre la Unió Europea i els EUA, que han informat escassament dels termes del conveni, tot i haver reformulat les normes de l’intercanvi comercial i l’activitat industrial als dos territoris.

 

Etiquetes: