[Actualitzat] Compromís quantifica en 6 milions el cost de pertànyer a la Zona 1


Compromís considera que el cost de pertànyer a la Zona 1 supera àmpliament els beneficis que pugui aportar i demana al PSC que treballi amb el govern i no actuar al marge d’ell.
Roda de premsa de CxC. Arxiu. Foto: Cerdanyola.info

Actualització:

4 d'abril de 2016

Incorporem un arxiu adjunt amb l'estudi de l'impacte econòmic que suposaria per Cerdanyola i tots els seus ciutadans l'entrada a la zona 1.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Arran del comunicat públic del PSC de Cerdanyola sobre la demanda que Cerdanyola passi a formar part de la Zona 1 del sistema tarifari de transport integrat, Compromís manifesta els següents punts.

En primer lloc, que els estudis elaborats recentment quantifiquen en 6 milions d’euros el cost anual que tindria per als cerdanyolencs formar part de la Zona 1, ja que augmentaria l’impost metropolità que paga directament tota la ciutadania a l’Autoritat Metropolitana del Transport.

En segon lloc, que el fet d’incloure Cerdanyola a l’esmentada Zona 1 implicaria una més que probable pèrdua d’estudiants de la Universitat Autònoma que a hores d’ara viuen a Cerdanyola, ja que pel mateix preu de transport passarien probablement a viure a Barcelona. En conclusió, això tindria un impacte negatiu per a l’economia de la ciutat.

En tercer lloc, per tot això, Compromís no impulsarà aquesta mesura pel terrible impacte econòmic que tindria per a Cerdanyola.

En quart lloc, atès que el PSC ha governat molts anys a Cerdanyola i a l'AMB sense aplicar ni demanar aquesta mesura, ara que són a l’oposició sembla una mesura electoralista i irresponsable.

En cinquè lloc, si el PSC hagués treballat conjuntament amb el govern, en comptes d’actuar al marge, de ben segur que hauria tingut la informació de l’impacte negatiu de la mesura.

Finalment, Compromís emplaça al PSC de Cerdanyola a abandonar la política de confrontació i d’actuació al marge del govern municipal. Per tot això, creu que seria molt millor per als interessos de Cerdanyola que el PSC comenci a treballar conjuntament amb el govern en aquells projectes d’interès per a la ciutat.