Acord entre candidatures alternatives i populars en 14 municipis del Vallès


Volen superar els 15.000 vots per ampliar la presència al Consell Comarcal i entrar a la Diputació, organismes que qualifiquen de “molt poc democràtics”
Assemblea de les CAV

 Les candidatures alternatives del Vallès (CAV) i les diferents candidatures d'unitat popular que hi ha al Vallès Occidental han decidit formalitzar un acord per presentar-se plegades a les eleccions municipals en 14 poblacions: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.

L'acord respecta la independència i pluralitat de cadascuna de les candidatures i destaca els punts programàtics bàsics que els uneixen. L'objectiu és superar els 15.000 vots i els 14 regidors que van obtenir a les eleccions del 2011 per augmentar la presència al Consell Comarcal –només hi tenen un representant– i entrar a la Diputació. Per això estudien fórmules per sumar els vots d'altres candidatures alternatives i d'unitat popular de la demarcació de Barcelona. La intenció és “aixecar la veu” des de dins en contra del funcionament d'aquests organismes que consideren “molt poc democràtics”, ja que els ciutadans no trien directament i s'hi mouen “força diners i influències”, diuen en un comunicat. El decàleg, entre altres qüestions, planteja la lluita contra l'atur, la precarietat i el suport de l'economia social; la recuperació dels serveis públics; mesures d'urgència contra la pobresa; tolerància zero contra la corrupció; la participació ciutadana com a eina d'intervenció política; un altre model de mobilitat, i el dret de decidir-ho tot.

Entre les formacions que donen suport a l'acord hi ha Alternativa Ciutadana (AC) de Rubí, Esquerra alternativa de Barberà (EAB), Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB), l'Altraveu de Castellar, Compromís per Cerdanyola, Entesa per Sabadell (ES) i compromís per Ripollet, a més de les CUP de Terrassa, Santa Perpètua, Sant Llorenç, Palau, Montcada, Matadepera i Sant Cugat, que han formalitzat aliances diferents per les eleccions, com ara Decidim Castellar i Decidim Ripollet, Junts per Barberà, AUP Rubí i la Crida de Sabadell.