[30/04] Xerrada: "Les novetats al voltant del Centre Direccional"


Dimarts 30 d'abril a les 19h al Casal Popular i Cultural La Clau.

Bancs i Caixes, grans promotors immobiliaris i administracions públiques, ben conxorxats, tornen a tenir pressa per aprovar el Pla urbanístic més gran de Catalunya: el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.

L'objectiu de la conxorxa és salvar desesperadament i a corre-cuita, el Pla Urbanístic, abans que el Tribunal Suprem dicti la sentència definitiva de nul·litat que es preveu per ben aviat. S'han empescat una tramitació “expres” en despatxos aliens a Cerdanyola per evitar que res s'hagi d'aprovar al Ple municipal, al qual han buidat de competències urbanístiques en aquest afer que tant de prop afecta tota la ciutadania. Un Pla urbanístic que ara aconsegueix allò que semblava impossible: és encara pitjor que els anteriors, augmenta les hectàrees i el sostre edificable, s'apropa més al Parc Natural de Collserola i revela que hi ha fins a 17 espais contaminats, alguns d'ells molt tòxics i perillosos.

Però, qui fa negoci amb aquest Pla urbanístic? Com és que malgrat l'aturada del mercat immobiliari es vol tirar endavant? Per què havent tants habitatges buits a Catalunya i a Cerdanyola se'n volen aprovar de nous? Com és que es programen centenars d'hectàrees per a la instal·lació de noves empreses quan la demanda ha baixat tant. És més, com és que havent-hi sòl industrial disponible a la Clota i Polizur s'entesten a aprovar el “Parc de l'Alba”?

Quants milions d'euros deu l'Ajuntament al Bancs a causa de l'existència del Consorci del Centre Direccional? Quins bancs, quines caixes i quins promotors hi ha al darrera d'aquest deute municipal? Quins terratinents poderosos hi tenen drets d'edificació? Com han pogut fer negoci amb terres que són greument contaminades contaminades? Com és que amb diners públics s'han pagat fins a 26 estudis de l'abocador de Can Planas? Fins ara que n'han aconseguit un que, aparentment, els legitima a construir el nou barri al voltant i en part al damunt d'aquest abocador tòxic

Malversació de diners públics? Tràfic d'influències? Delictes contra l'ordenació del Territori? Prevaricació? Com és que la Fiscalia Anticorrupció ha tancat sobtadament la investigació penal coincidint amb l'impuls de l'administració al Pla Urbanístic?

Malgrat que la participació ciutadana és inexistent i que l'accés a la informació està molt blindat, en aquesta Xerrada-Debat mirarem de donar resposta a tots aquests interrogants en base als coneixements que hem anat adquirint amb una feina ciutadana perseverant.