Política internacional

Hugo Chávez guanya per més de 10 punts de diferència les eleccions a la presidència de Veneçuela


El reelegit president ha estat acompanyat durant la jornada electoral per personalitats com Ignacio Ramonet, director de Le Monde Diplomatique a l'Estat espanyol, Rigoberta Menchú, líder indígena Premi Nobel de la Pau o Piedad Córdoba, advocada pels drets humans a Colòmbia.

Aixeca't i pensa


[Sergio Rodríguez - Article publicat al Cerdanyola al Día]

 La solució dels partits PP, PSOE i CiU a la crisi passa per augmentar encara més la diferència entre rics i pobres. Ho hem vist amb reformes laborals que arrasen amb els drets dels treballadors, amb les retallades en sanitat, educació i serveis socials, amb l’establiment per llei d’un límit al dèficit públic... En definitiva, amb la destrucció lenta i calculada de l’Estat de Benestar que teníem. Ens estan condemnant a la inestabilitat del dia a dia, al viure d’avui per demà, a la deshumanització i la desesperança.

A contra corrent


[Josep Font i Bernaus]

Els defensors de l'actual sistema Liberal-Capitalista busquen moltes excuses per justificar les conseqüències del pou en que ens han ficat. Busquen caps de turc com Zapatero, per no afrontar el problema i buscar solucions són capaços de tot menys de dir-nos la veritat. Els problemas del sistema finacer actual són tan greus que només una anàlisi de les arrels del desgavell ens poden ajudar a interpretarlo.

Porqué es imposible pagar la deuda. Una crónica del principio del fin del capitalismo.


[Jorge Haro]

Introducción:

Este texto es una reflexión que pretende alejarse de la visión estrictamente económica y monetarista de la actual crisis tratando de verla desde una panorámica multidisciplinar situando el suceso histórico que estamos viviendo en la que creo que es su justa medida: una crisis política, económica, social en todos los ámbitos que implica un cambio de paradigma total en sus aspectos socioeconómicos, legales, políticos y culturales.

El BCE, el sector financiero y otros timos


[Jorge Haro]

Con frecuencia se está leyendo estos días que el BCE podría comprar la deuda pública de los países con problemas, o que podría imprimir dinero, o que podría hacer no se cuantas cosas ‘extraordinarias’.

Contingut sindicat