Memòria històrica

ACTE: 18 de juliol "MAI MÉS, NI AQUÍ, NI ENLLOC"‏


Dilluns 18 de juliol a les 19h a la Plaça Jaume Grau i Altayó (Plaça de la Música).

Expressa’t: La Transició a Cerdanyola


Agraïda perquè algú se n’ha ocupat de posar la primera pedra de la construcció de l’edifici de la memòria recent, de la nostra història local en temps de «transició», amb testimonis de primera mà en viu i en directe.

Monarquia o Republica?


[Josep Font i Bernaus]

Els mateixos que es van carregar la segona República volen ara crear la tercera. Però manant ells. Ja fa temps que una serie de personatges foscos estan treballant perquè un Senyor de Castilla anomenat José Mari. sigui el proper President de la República Espanyola. Un senyor que alguns grups d'opinió dels Estats Units d'Amèrica consideren un integrista.

Catalunya dins l'Espanya moderna?


[Josep Font i Bernaus]

En els inicis de la transició vaig poder comprovar en diferents col·lectius de gent, que després tindrien un paper rellevant en política catalana i espanyola, la voluntat de contribuir de forma constructiva a superar el passat i fer tot el possible per millorar les relacions amb la resta de l'Estat espanyol, participant activament en la construcció del nou sistema polític, que es suposava molt diferent al que havíem suportat del 1939 al 1976. Al cap d'uns anys, vaig observar que les seves opinions ja no eren tan optimistes.

¿Hacia donde vas Iberia?


[Josep Font i Bernaus]

A veces en política es conveniente parase a analizar la situación,ver lo andado y reflexionar sobre los resultados y las consecuencias de lo realizado. Para algunos,"el movimiento es todo", para otros es necesario un balance de vez en cuando, ver el impacto de lo actuado sobre la Sociedad y poner en marcha los mecanismos de corrección necesarios para no desviarse de los objetivos.

Moció per declarar Cerdanyola del Vallès municipi republicà


Moció presentada conjuntament pels grups municipals d'ERC i Compromís per Cerdanyola al ple ordinari del mes de gener del 2012. El text de la moció és el següent:

 

La Constitució espanyola de 1978 en el seu Títol II situa al rei com a cap d’estat i li confereix un seguit de prerrogatives com són la inviolabilitat i la no subjecció a cap tipus de responsabilitat.

ACTE UNITARI: La revolució social a Catalunya 1936


El proper DIMARTS 19 DE JULIOL A LES 19'30h.
Manifest + Exposició cartellisme + Música
PLAÇA DE LA REPÚBLICA (SANT RAMÓN), CERDANYOLA DEL VALLÉS.

Convoquen: Maulets, Maquis a Cerdanyola, La Verema, La Verenjena Rebelde, CUP, Compromís per Cerdanyola i el Casal Popular i Cultural La Clau

Esperem la vostra assistència!!!!!

Contingut sindicat