Democràcia participativa

Carles Escolà investit alcalde amb una crida a retornar l'Ajuntament al poble


En la seva primera intervenció com alcalde de Cerdanyola, Escolà ha remarcat que s'ha acabat la política de servei als partits per tornar l'Ajuntament als seus propietaris perquè "el millor alcalde és el poble".

11 de setembre, una Diada històrica


El nostre missatge és i serà el d’un procés participatiu i directe per a totes la ciutadania del país. Des de Compromís per Cerdanyola, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Arran apostem pel dret a decidir, a la celebració del referèndum per la independència convocat pel pròxim 9 de novembre.

Moció per a la participació ciutadana a la comissió informativa especial en relació a la gestió de diferents equipaments per part de la Federació Catalana d'Handbol


Moció presentada al ple de novembre del 2013 i que va ser rebutjada amb els vots en contra dels grups municipals del PSC-Els Verds, ICV-EUiA i CiU (emparant-se en una suposada impossibilitat legal que no té cap sentit perquè aquest tipus de participació ciutadana sí es va aprovar a la comissió especial aprovada per modificar el Reglament Orgànic Municipal).

Manifest del Compromís en motiu de l'11 setembre del 2013


Per conquerir la sobirania real cal que l'Autodeterminació vingui acompanyada d'un programa ferm de transformació social: nacionalització del sistema bancari i dels sectors estratègics, sistemes únics públics de salut i d'educació.

El Compromís ret comptes de la seva acció política i David Fernández demana construir sobirania popular


El Compromís per Cerdanyola va retre comptes de la seva presència a l’Ajuntament en els dos primers anys de mandat en una assemblea oberta a tota la ciutadania. L’acte va comptar amb la presència del diputat de les CUP al Parlament, David Fernández, que va encoratjar els presents a ser protagonistes actius de la fi del règim de la Transició i a guanyar la sobirania popular des del carrer, construint institucions pròpies que retornin el poder a la gent.

(Moció) Acord per la constitució d’un pacte de partits polítics i de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per assolir el màxim recolzament a un referèndum sobre la independència i la creació d'un Estat Propi


Aquest acord, presentat en forma de moció al ple d'abril del 2013 pels grups ICV-EUiA, CiU, Compromís i ERC, va ser aprovat malgrat la antidemocràtica fórmula de votació secreta en urna, proposada pel PSC.

Al·legacions a la modificació d'articles del ROM relatius a l'audiència ciutadana (plenillo)


El ple del 28 de febrer del 2013 va aprovar inicialment la modificació d'alguns articles del ROM (Reglament Orgànic Municipal) relatius a l'audiència ciutadana (plenillo). Aquestes són les al·legacions presentades pel Compromís per Cerdanyola

El govern de Cerdanyola, les comissions ciutadanes i la sensació de democràcia


Els dos partits del govern de Cerdanyola, PSC i ICV-EUiA, que en període electoral s'emplenaven la boca parlant de participació ciutadana i de democràcia participativa, ja ens han demostrat que tot era una gran mentida i que la seva hipocresia no té límits.

Compromís demanem la retirada del Ple de la modificació del ROM


Volem demanar la seva retirada de l’ordre del dia d’aquest Ple i que sigui la Comissió Ciutadana encarregada d’elaborar propostes per a un nou ROM la que, en primer lloc, sotmeti a debat aquesta proposta de modificació.

Moció de suport a la Declaració de Sobirania i el Dret a Decidir del poble de Catalunya


La moció, presentada conjuntament pels grups municipals d'ICV-EUiA, CiU, Compromís i ERC al ple de gener, va ser aprovada malgrat el vot contrari de PSC i PP.

[19/01 10h] Assemblea general del Compromís per Cerdanyola


El proper dissabte 19 de gener a les 10h tindrà lloc l'Assemblea General del Compromís per Cerdanyola on abordarem el debat sobre qüestions organitzatives del nostre col·lectiu, i alhora planificarem la feina per a aquest nou any polític.

El nou ROM una oportunitat per a la democràcia participativa


[Sebas Justicia]

L'any passat es va proposar al Ple de l'Ajuntament l'elaboració d'un nou Reglament Orgànic Municipal ROM que substitueixi l'actual aprovat al 1986. Aquest reglament és la carta de normes per la qual es regula segons l'ordenament jurídic en vigor, el funcionament de les diferents figures institucionals d'un consistori com ara l'alcaldia, les regidories, el ple, les diferents comissions o la participació ciutadana entre altres.

S’inicia el procés per elaborar el nou ROM


La publicació de la proposta de comissió ciutadana encarregada d’elaborar el nou Reglament Orgànic Municipal s’ha fet al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, als portals municipals Cerdanyola.cat, Cerdanyola.info i als perfils locals a Facebook i Twitter.

Moció per impulsar un pla de manteniment i millora de l'espai públic al barri de Cerdanyola 2000 i el carrer Diagonal entre el número 16 i el 34-B


Aquesta moció, presentada al ple ordinari del mes de gener del 2012, és fruit del treball realitzat per la Plataforma de Veïns i Veïnes de Cerdanyola 2000 i del Carrer Diagonal del número 16 al 34-B, i vehiculada a través del Grup Municipal del Compromís per Cerdanyola. El text de la proposta és el següent:

 

Atès que el barri de Cerdanyola 2000 es va començar a construir a finals dels anys 60 i va ser a principis dels 70 quan es va finalitzar la construcció dels darrers habitatges.

El Compromís impulsarà una mesa per debatre i elaborar propostes polítiques "anti-crisi"


El Compromís per Cerdanyola celebrava dissabte 8 d'octubre una nova assemblea general, en la que es van tractar temes de caràcter organitzatiu i la planificació del treball dels propers mesos.

Contingut sindicat