Antifeixisme

[Opinió] Per què no s'aprova una moció contra la llei “mordassa” al Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola


Tal com vam anunciar al desembre, la moció incorporava una sèrie d'acords entre els quals es trobava el rebuig a la llei, que la Generalitat la desobeeixi i el fet que la policia municipal no tramités administrativament les multes que poguessin derivar-se de l'aplicació de la llei a Cerdanyola.

El Compromís insisteix en la gestió directa dels serveis públics


El Compromís per Cerdanyola qüestiona la lectura optimista que fa el govern de la liquidació del pressupost del 2012, que presenta un superàvit de 12 milions. Des del Compromís sostenen que la xifra es deu al crèdit ICO de 8 milions que es va demanar per agilitzar pagaments a proveïdors, i que passat l’efecte passatger del que qualifiquen d’intervenció de facto, tornen les velles dinàmiques de gestió.

Moció de rebuig a l'agressió a un membre de Gent de Gramenet per part del portaveu de PxC a Santa Coloma de Gramenet


La moció, presentada pel Grup Municipal del Compromís per Cerdanyola al ple d'abril del 2013, va ser aprovada unanimitat.

Condemna de l'agressió a un company de Gent de Gramenet


Aquest matí un company de Gent de Gramenet ha estat agredit dins l'Ajuntament per un regidor de Plataforma per Catalunya. El company que en aquell moment estava realitzant la seva feina com a treballador de Gent de Gramenet, s'ha vist increpat pel regidor de PxC i li ha acabat donant un cop de puny.

Mocions del Compromís al ple ordinari d'abril


Des del Compromís per Cerdanyola portem dues mocions al ple del proper 26 d'abril. Les mocions són les següents:

Moció per la defensa dels drets laborals a l'Ajuntament de Cerdanyola

Moció de condemna de l'atac feixista a la sala Stroika de Manresa


Moció presentada al ple d'abril del 2012, en solidaritat amb les persones brutalment agredides per un grup feixista a Manresa. Contra el feixisme, ni us pas enrere. El text de la moció és el següent:

ANTECEDENTS

El passat divendres dia 23 de març al vespre tingué lloc un atac feixista a la sala Stroika de Manresa, en el qual un grup de joves que esperaven per assistir a un concert van ser brutalment agredits.

Cop d’Estat neoliberal


[Sergio Rodríguez]

La mascarada ha caigut. La solució del PP a la crisi es troba en destruir el que ens quedava d’Estat de Benestar per tal que el sistema es pugui mantenir a costa d’escanyar a les classes treballadores i evitar així la intervenció d’Espanya per part d’Europa. Ja ningú no dubta que les retallades, tant de CiU com del PP, formen part de l’atracament més gran de la història i que els perjudicats som els de sempre.

Monarquia o Republica?


[Josep Font i Bernaus]

Els mateixos que es van carregar la segona República volen ara crear la tercera. Però manant ells. Ja fa temps que una serie de personatges foscos estan treballant perquè un Senyor de Castilla anomenat José Mari. sigui el proper President de la República Espanyola. Un senyor que alguns grups d'opinió dels Estats Units d'Amèrica consideren un integrista.

Catalunya dins l'Espanya moderna?


[Josep Font i Bernaus]

En els inicis de la transició vaig poder comprovar en diferents col·lectius de gent, que després tindrien un paper rellevant en política catalana i espanyola, la voluntat de contribuir de forma constructiva a superar el passat i fer tot el possible per millorar les relacions amb la resta de l'Estat espanyol, participant activament en la construcció del nou sistema polític, que es suposava molt diferent al que havíem suportat del 1939 al 1976. Al cap d'uns anys, vaig observar que les seves opinions ja no eren tan optimistes.

¿Hacia donde vas Iberia?


[Josep Font i Bernaus]

A veces en política es conveniente parase a analizar la situación,ver lo andado y reflexionar sobre los resultados y las consecuencias de lo realizado. Para algunos,"el movimiento es todo", para otros es necesario un balance de vez en cuando, ver el impacto de lo actuado sobre la Sociedad y poner en marcha los mecanismos de corrección necesarios para no desviarse de los objetivos.

ACTE UNITARI: La revolució social a Catalunya 1936


El proper DIMARTS 19 DE JULIOL A LES 19'30h.
Manifest + Exposició cartellisme + Música
PLAÇA DE LA REPÚBLICA (SANT RAMÓN), CERDANYOLA DEL VALLÉS.

Convoquen: Maulets, Maquis a Cerdanyola, La Verema, La Verenjena Rebelde, CUP, Compromís per Cerdanyola i el Casal Popular i Cultural La Clau

Esperem la vostra assistència!!!!!

El Compromís per Cerdanyola s'adhereix a "Unitat contra el feixisme i el racisme"


Unitat contra el feixisme i el racisme

Ens preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya. Amb el rerefons de la crisi, els grups feixistes aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i en la por.

Contingut sindicat