1er de maig

Una mobilització massiva deixa en evidència la marea policial contra la marxa de l'1 de Maig


Més de 20.000 manifestants assisteixen a la marxa anticapitalista de Barcelona envoltades per un desplegament inèdit de centenars de policies pertanyents a totes les unitats del conjunt de l'estructura policial de la ciutat.

El Primer de Maig més massiu i reivindicatiu dels últims anys


Les mobilitzacions del Primer de Maig al matí han estat disseminades per molts punts del territori, així com plenament marcades per les polítiques de retallades i privatitzacions, però també per la repressió contra els i les activistes dissenyada pel govern de la Generalitat. A Barcelona s'han viscut 5 manifestacions. La protesta més multitudinària l'ha convocat CCOO i UGT però ha comptat amb l'assistència de grups de treballadors no afiliats de nombroses empreses, així com d'alguns manifestants d'assemblees veïnals o del 15-M. Segons l'organització hi han assistit unes 100.000 persones.

1r de maig: milers de manifestants clamen a Barcelona per la vaga general


Amb el lema unitari “Contra les retallades socials, cap a la vaga general” la manifestació de l’1 de maig alternatiu d’enguany ha arrencat davant l’edifici de la patronal catalana Foment de Treball, o­n s’ha denunciat els banquers i empresaris com a culpables de l’actual crisi del capitalisme que volen fer pagar als treballadors. Poc després la manifestació s’ha aturat davant l’edifici del Palau de la Música, o­n s’ha denunciat la corrupció política exemplificada en el cas Millet mitjançant diverses pintades.

Contra l'atur i la retallada de drets


Manifest del Compromís per Cerdanyola en motiu del 1er de maig del 2010

Més de 600.000 persones es troben actualment aturades a Catalunya, i prop d'un milió i mig cobren menys de 1.000€ al mes. Cada cop més famílies no arriben a final de mes i veuen el seu futur amb gran incertesa, escanyades per les hipoteques, l'atur i els baixos salaris i pensions.

Contingut sindicat