10. Mitjans de comunicació


"Una ciutat informada és una ciutat amb vida”.

La informació propera és un dels eixos fonamentals en l'objectiu d'assolir una ciutadania compromesa amb el seu entorn, un poble participatiu i generador de moviment i vida.

A Cerdanyola necessitem apropar el dia a dia del poble a la gent viu i treballa a la vila. Per aconseguir-ho una de les vies és la millora dels tres mitjans de comunicació municipals (Riu Sec, Cerdanyola Ràdio i Cerdanyola.info).

Des de Compromís per Cerdanyola valorem que la feina dels mitjans municipals porta molts anys éssent poc reconeguda, poc potenciada, i condemnada a fer un treball rutinari, amb poca cabuda per a noves idees i projectes que la societat tecnològica del s.XXI demana.

Tenim el convenciment que, tot i el context de crisi econòmica, amb l'actual equip de professionals i les eines ja existents al nostre abast, podem reestructurar els mitjans de comunicació municipals a curt termini i potenciar-los, de forma que arribin a realitzar una tasca que aconsegueixi arribar molt més als veïns i veïnes de Cerdanyola.

Per a qualsevol canvi, plantejament, projecte, etc. els treballadors i treballadores municipals en l'àrea de comunicació es reuniran en assemblea i decidiran què és allò que cal fer, fins i tot poden encarregar-se d'escollir  els responsables dels mitjans Cerdanyola.info i Cerdanyola Ràdio.

Quedarà invalidat el Consell Municipal de Comunicació, que no té gairebé cap contacte amb la vida diària del poble ni arrelament als mitjans de comunicació municipals.

Tot i això, les línies mestres del Compromís per Cerdanyola pel que fa als mitjans de comunicació municipals són:


1. BUTLLETÍ MUNICIPAL “RIU SEC”

L'actual revista és un butlletí mensual o bimensual sobre les actuacions de l'Alcaldía i l'equip de govern

PROPOSEM:

  • Repensar l'actual model de butlletí “Riu Sec” on només s'informa de les actuacions del govern i l'Ajuntament. Cal una reforma en profunditat d'aquesta publicació per esdevenir una veritable eina de comunicació de l'Ajuntament i la ciutadania en comptes de ser un pamflet propagandístic.

 

2. CERDANYOLA RÀDIO

Potenciar Cerdanyola Ràdio com eina potent en la comunicació del dia a dia i de proximitat.

PROPOSEM:

  • Consolidar una programació de matí, tarda i nit, amb professionals de la casa, col·laboradors de la ràdio i un programa-conveni amb la UAB per tal que estudiants de periodisme (becaris) facin pràctiques a la nostra ràdio municipal.
  • Calen dos equips d'informatius: un de matí i un de tarda.
  • Condicions laborals adients per a personal col·laborador i becari que permeti mantenir l'estabilitat de la programació.
  • Donar la publicitat necessària mitjançant cartells, tanques de publicitat, pancartes, la ràdio al carrer, premsa local... on fer ressò de la programació estable de Cerdanyola Ràdio i de la seva possibilitat digital.

Cal que els mitjans de comunicació municipals, entre ells Cerdanyola Ràdio, esdevinguin un lloc central en el dia a dia de la ciutat.

PROPOSEM:

  • Recuperar el projecte que contempla la ubicació de Cerdanyola Ràdio a les dependències municipals de “Cerdanyola creix, però creix bé” (Antic Casal Parroquial)

 

3. WEB CERDANYOLA.INFO

Actualment Cerdanyola.info es l´únic mitjà web amb informació diària:

PROPOSEM:

  • Cal potenciar el format vídeo, obrir el mitjà a les xarxes socials... En definitiva promocionar l'existència d'aquest espai, l'únic d'informació diaria a tot el poble.
  • Ens comprometem a garantir la no existència d'interferències polítiques en els mitjans municipals: els criteris periodístics són els que regeixen la premsa local municipal i no els criteris polítics per imposar un o altre filtre.