1. Introducció i trets definitoris del Compromís per Cerdanyola


1. QUÈ SOM?

El Compromís per Cerdanyola som una candidatura electoral que aplega a persones i col·lectius d'esquerres.

Som persones crítiques amb un sistema econòmic injust. És per això que el nostre objectiu és fer tot allò que siguem capaces des del poble per tornar a posar els drets de les persones per sobre del benefici econòmic. I amb aquest horitzó treballem, amb propostes realistes i valentes, amb idees noves que milloren el dia a dia dels veïns i veïnes de Cerdanyola.

 

2. PER QUÈ?

1. El Compromís per Cerdanyola és l'alternativa al fracàs dels partits tradicionals d'esquerres que s'han preocupat més per repartir-se el poder i viure de la política que dels seus ciutadans, fomentant així la desídia i la desafecció vers la política entre la gent, que veiem amb indignació i impotència com els polítics es professionalitzen i s'allunyen de la nostra realitat quotidiana.

Nosaltres entenem la política com un servei a la comunitat on és vital la honestedat i la transparència. Per això tenim aprovat un codi ètic que determina els drets i deures dels càrrecs electes, destacant-ne la no remuneració, l'abolició dels càrrecs de confiança, la rotació dels regidors i regidores i acabar amb la utilització de les institucions en benefici d'unes poques persones.

2. El Compromís emergeix per retornar el poder al poble mitjançant la democràcia directa, que té com a objectiu la participació constant de les persones en la presa de decisions i no un cop cada quatre anys.

Fomentarem una xarxa d'assemblees de barri mitjançant la qual els veïns i veïnes puguin prendre les seves decisions.

3. L' esquerra tradicional s'ha rendit a les directrius de la banca i les grans multinacionals i no s'imposa ni pressiona els dirigents polítics que, des de Madrid i Barcelona, prenen decisions vitals per a Cerdanyola en matèria d'educació i de salut (com hem vist amb la pèrdua de l'hospital), entre d'altres.

Nosaltres som una candidatura municipal nascuda a Cerdanyola, formada per gent que viu i treballa a Cerdanyola, que respira el dia a dia de la vila, i les decisions les prenem a Cerdanyola.

4. El fet d'arribar a estar presents a les institucions no és la nostra finalitat.

Nosaltres entenem la participació a l'Ajuntament com un mitjà, com una eina més mitjançant la qual puguem incidir més en la transformació social.

5. El sistema capitalista neoliberal i la tirania dels mercats tenen les seves conseqüències també a Cerdanyola amb l'atur, les retallades i les privatitzacions en educació i sanitat.

No ens deixarem prendre ni vendre els serveis públics i col·lectius que tant ens ha costat aconseguir.

6. El malbaratament de recursos a l'Ajuntament és una pràctica greu en temps de crisi i patiment de molta gent a l'atur, amb treballs precaris i mal remunerats.

Austeritat. Però austeritat no vol dir misèria: vol dir no malgastar i prioritzar en les qüestions que reverteixin en la millora de les condicions de vida de la gent.