Qui som

COMPROMÍS PER CERDANYOLA

Una altra Cerdanyola és possible!

El Compromís per Cerdanyola (COMPROMISxC) és un espai polític impulsat per col·lectius i persones d’esquerres de Cerdanyola que, des d’una perspectiva crítica i dissident amb l’injust ordre econòmic, polític i social dels nostres dies, apostem per construir alternatives a la política dels partits tradicionals amb idees valentes i desacomplexades, amb propostes compromeses amb Cerdanyola.

1. Defensem els serveis públics i de gestió pública. Estem en desacord amb les privatitzacions dels serveis públics. Considerem que aquests són drets de les persones i creiem que amb els drets no es pot fer negoci. La privatització dels serveis públics significa empitjorar i encarir el servei, atemptar contra les condicions laborals dels i les treballadores i conculcar d’alguna manera una part dels drets de les persones.

2. Una altra manera de fer política. Entesa com un servei a la comunitat i a favor del progrés social. Encaminada a fomentar la convivència, el rigor, la honestedat, la transparència i la co-rresponsabilitat ciutadana. Que rebutja els personalismes i el nepotisme. Feta des del treball en equip i la participació de la ciutadania.

3. No som professionals de la política, ni ho volem ser. Si la política l’entenem com un servei a la comunitat, si nosaltres volem fer política des de la comunitat, no té sentit que esdevinguem professionals de la política. Per això apostem per mesures com la rotació de càrrecs, la no remuneració de càrrecs electes, el treball en equip, i les assemblees veïnals.

4. Practiquem unes dinàmiques internes de presa de decisions de tipus horitzontal, sense jerarquies. Practiquem les formes de democràcia directa. Les assemblees són les eines més importants per fer realitat la participació i per a prendre decisions.

5. Volem construir i transformar la societat cerdanyolenca des dels més proper, des dels seus barris, fent valer la màxima de “pensar globalment i actuar localment”. Però ens impliquem amb els moviments socials internacionals, practiquem la solidaritat entre pobles i comunitats de manera recíproca, intercanviem experiències més enllà del nostre àmbit local. Som conscients que no és possible un món més just si no treballem per fer-lo possible cada dia al nostre voltant.

6. Defensem els valors propis de l’esquerra alternativa. Els valors d’alliberament personal i col·lectiu, i els que provenen de les noves sensibilitats i dels nous corrents de pensament crític com l’ecologia, el feminisme, el pacifisme, l’independentisme... Defensem un model de justícia social, de qualitat de vida i de democràcia participativa.

7. Proposem alternatives ciutadanes. Estem treballant perquè el nostre programa inclogui propostes en favor d’una ciutat integradora i socialment igualitària, solidària i respectuosa amb les persones i el medi. Un programa que promourà la nostra cultura i la identitat nacional catalana, així com la integració activa en condicions dignes i amb plens drets de les persones que s’incorporin a la nostra comunitat.

8. La participació de la ciutadania en la vida política i en la presa de decisions serà un eix vertebrador del nostre programa. Volem impulsar i posar en pràctica mecanismes per tal que la societat civil, més enllà de dipositar el seu vot cada quatre anys, s’impliqui activament en els assumptes comuns. La participació no s’acaba només en la recollida de les opinions, sinó en la capacitat de decidir de la ciutadania en tot allò que ens afecta.

9. La participació en les institucions és entesa com una eina més de transformació social. Tenir representativitat en les institucions no és una finalitat en si mateixa, sinó un mitjà més, entre altres, per a la transformació social.

10. La implicació amb els moviments socials és una peça clau de la nostra manera de fer política. Bona part de la nostra pràctica política es fa des del carrer, a la vora de la ciutadania i les entitats, implicant-nos en el teixit associatiu, colze a colze amb els moviments socials.

 

contacte@compromispercerdanyola.cat

 

Codi ètic dels i les portaveus del Compromís per Cerdanyola

· Els regidors i regidores del COMPROMÍS PER CERDANYOLA són portaveus de l’Assemblea. Plantejaran a l’ajuntament les qüestions acordades per l’Assemblea i informaran a aquesta de les qüestions plantejades a l’ajuntament.

· En cas d’impossibilitat de consultar l’Assemblea, els i les portaveus donaran suport a aquelles propostes o projectes que siguin coherents amb el programa del COMPROMÍS PER CERDANYOLA i que estiguin al servei del conjunt de la ciutadania, més enllà d'interessos personals.

· Si un o una portaveu no respon com l’Assemblea ha acordat, aquesta pot demanar la seva dimissió, que haurà de ser acatada obligatòriament.

· El càrrec de portaveu és escollit per un període màxim de dos anys. Transcorregut aquest temps, el o la portaveu vigent dimitirà i el càrrec passarà al següent membre de la candidatura, i així successivament fins el final de la legislatura. L'Assemblea podrà decidir la permanència dels i les portaveus al càrrec, que en cap cas podrà superar els 8 anys.

· L’exercici del càrrec és obligatori, llevat del cas de reelecció o d'una altra causa justificada.

· En cas d'incompliment del codi ètic o dels Estatuts del COMPROMÍS PER CERDANYOLA per part d'un o una portaveu, el seu càrrec serà revocat per l'Assemblea, deixant el seu càrrec obligatòriament al següent membre de llista.

· El el moment d'acceptar el càrrec de regidor o regidora, els i les portaveus signaran un document que es farà públic en el que es comprometran a deixar el càrrec si l’Assemblea així ho exigeix.

· Els diners que pertoquin als i les portaveus de COMPROMÍS PER CERDANYOLA seran gestionats per l’Assemblea i preferentment revertiran en accions per a la ciutat.

· Els recursos públics que l’administració local posi al servei dels i les portaveus no seran utilitzats per a finalitats particulars ni diferents a les autoritzades.

· Els i les portaveus no acceptaran regals de cap persona, institució o empresa relacionada amb l'administració i tindran l'obligació de denunciar públicament qualsevol oferiment rebut en aquest sentit.

· Els i les portaveus mai faran ús de informació privilegiada per a finalitats diferents de les pròpies del càrrec.

· Els i les portaveus mai afavoriran els interessos propis del personal que puguin tenir al seu càrrec més enllà del criteri de capacitat.

Les nostres candidates i candidats

1 Carles Escolà

Carles Escolà Sánchez
32 anys

Facebook Articles
2 Maribel Rodríguez Maribel Rodríguez Gràcia
55 anys

3 Sergio Rodríguez Sergio Rodríguez Salces
24 anys
Facebook Articles
4 Gemma Jaumandreu Gemma Jaumandreu Font
38 anys
 
5 Pol Ribas Pol Ribas Díaz
25 anys
 
6 Puri Palomar Puri Palomar Gimeno
58 anys
 
7 Rayco Garcia Rayco Garcia Cabanas
32 anys
 
8 Sira Font Sira Font Palomar
27 anys
 
9 Kirian Amador Kirian Amador Rius
22 anys
 
10 Cristina Gallardo Cristina Gallardo Collado
23 anys
 
11 Diego Mendoza Diego Mendoza Irigoyen
21 anys
Facebook
12 Karmele Navarro Karmele Navarro Omar
59 anys
 
13 Àngel Gastón Àngel Gastón Membrado
56 anys
 
14 Ainhoa Ramos Ainhoa Ramos Navarro
30 anys
 
15 Carlos Arroyo Carlos Arroyo Arriaza
33 anys
 
16 Laura Solà Laura Solà Martínez
32 anys
 
17 Gontzal Zubizarreta Gontzal Zubizarreta Otxoa-Aizpurúa
25 anys
 
18 Marta Soria Marta Soria Guardado
32 anys
 
19 Luís Prieto Luís Prieto Tristán
59 anys
 
20 Laia Pineda Laia Pineda Iglesias
28 anys
 
21 Iván González Iván González Galdeano
22 anys
 
22 Isabel Guardado Isabel Guardado Cubiles
57 anys
 
23 Oriol Font Oriol Font Garcia
34 anys
 
24 Elena Jaumandreu Elena Jaumandreu Garrido
74 anys
 
25 Josep Font Josep Font Bernaus
66 anys
 
26 Jorge Fradeja Jorge Fradeja García
53 anys
 
27 Aurora Marruedo Aurora Marruedo Borràs
33 anys
 
28 Israel Navarro Israel Navarro Mayor
32 anys
 
29 Jordi Jiménez Jordi Jiménez Alcaide
32 anys
 

 

Suma't al Compromís per Cerdanyola

PER INSCRIURE'S

Inscriure's al Compromís per Cerdanyola per Internet és molt senzill. Només has de seguir les següents indicacions:

  1. Descarrega la butlleta d'inscripció en format .pdf, .doc o .odt (veure arxius adjunts més a baix)
  2. Imprimeix-la, llegeix-la i omple les dades.*
  3. Signa la butlleta i envia-la adjunta per correu electrònic a contacte@compromispercerdanyola.cat
  4. T'enviarem un correu per confirmar les dades i donar-te tota la informació sobre la teva col·laboració econòmica.

*Si tens la signatura escanejada només cal que descarreguis la versió en .odt o .doc, omplis les dades i la signatura digitalitzada i ens ho enviïs per correu electrònic.

T'agrairíem la teva col·laboració perquè lluny dels grans pressupostos dels partits polítics tradicionals, la nostra candidatura només és nodreix de les aportacions dels seus participants i el nostre viatge requereix també un esforç econòmic per poder continuar endavant.

 

PER FER UNA APORTACIÓ

Si vols fer una aportació puntual sense voler lligar-te a un pagament periòdic al Compromís per Cerdanyola ,pots fer-ho fent un ingrés al següent compte bancari:

Beneficiari: Compromís per Cerdanyola

Número de compte: 2040-1023-52-3000000375

Concepte: Aportació